Home

Nieuws 251 x bekeken

FAO investeert 21 miljoen euro in irrigatieprogramma Afghanistan

Rome - De wereldvoedselorganisatie FAO investeert 27,7 miljoen dollar (21 miljoen euro) in het heropbouwen van irrigatienetwerken in Afghanistan.

Volgens de FAO hebben decennia van oorlog en migratie van mensen van het platteland naar steden ertoe geleid dat irrigatienetwerken onvoldoende of niet meer werken.
Het VN-onderdeel verklaart niet alleen fysiek netwerken aan te leggen of op te lappen, maar ook technische assistentie te verlenen, bijvoorbeeld door het trainen van boeren in het goed onderhouden van de netwerken. De oogst moet door de verbeterde en toegenomen irrigatie met circa 20 procent groeien.
Het programma beslaat verbetering of herstel van circa 300.000 geïrrigeerd land en moet leiden tot een toename van 15 procent van het totale geïrrigeerde areaal. Tussen 2004 en 2011 hielp de FAO reeds irrigatiesystemen voor 620.000 hectare te herstellen of verbeteren. Met FAO-hulp werd ook 158.000 land nieuw geïrrigeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.