Home

Nieuws 173 x bekeken

Duitse export sterk gedaald

Wiesbaden - De internationale handel van Duitsland is in december onverwacht sterk gedaald. Dat bleek woensdag uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek.

De export van Duitsland lag in december 4,3 procent lager dan een maand eerder. Economen hadden gemiddeld een afname met 1 procent voorspeld. In november nam de export nog met 2,6 procent toe op maandbasis. In vergelijking met december 2010 ging de export met 5 procent omhoog.

De import nam in december met 3,9 procent af ten opzichte van de voorgaande maand. Hier werd een stijging met 0,6 procent voorspeld, na een daling met 0,2 procent in november.

Het handelsoverschot van Duitsland kwam in december uit op 13,9 miljard euro. Dat was 1 miljard euro minder dan een maand eerder. In heel 2011 groeide het handelsoverschot van Europa's grootste economie met 3 miljard euro tot 158 miljard euro. De Duitse export groeide vorig jaar met ruim 11 procent ten opzichte van 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.