Home

Nieuws 441 x bekeken

Danish Crown stopt met werk op zondag na christelijk protest

Essen- Varkensslachter Danish Crown uit het Duitse Essen bij Oldenburg (DC Fleisch) stopt met een nieuwe ploegendienst waarbij ook op zondagavond werd gewerkt.

Protesten georganiseerd door een actiegroep van zowel katholieke als evangelische burgers worden desondanks voortgezet. Zondagavond wordt bij de slachterij in Essen volgens plan een protestwake gehouden. Dit blijkt uit berichtgeving in de in Oldenburg en omgeving verschijnende Nordwest Zeitung (NWZ).
DC Fleisch heeft de zondagavonddiensten na drie keer afgeblazen omdat deze volgens directeur Jürgen Focke waren opgezet bij wijze van test. De resultaten voldeden echter niet aan de verwachtingen.
Motor achter de organisatie van de wake is de Katholische Arbeiter Bewegung (KAB) die voor haar protest steun kreeg van de katholieke bisschop van Münster, Heinrich Timmerevers en de bisschop van de Evangelische Landeskirche, Jan Janssen. De bedoeling is om in algemene zin de aandacht te vestigen op de groeiende zondagsarbeid, zo legt KAB-voorzitter Clemens Olberding uit.

Wim Verseout

Of registreer je om te kunnen reageren.