Home

Nieuws 234 x bekeken

DBV: staatsinstantie voor controle dierenwelzijn zinloos

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) wil niet dat de staatsoverheid een instantie voor controle op de naleving van de dierenwelzijnsregels in het leven roept.

Volgens de Duitse boerenfederatie is dat volslagen zinloos daar de sector zelf, en bovendien al jaren geleden, controle- en certificeringssystemen heeft opgericht.

Voor melk bestaat het ketenbeheerssysteem QM en voor onder meer vlees de organisatie QS (Qualität und Sicherheit), waaraan ruim 90 procent van de varkenshouders vrijwillig deelneemt. ”Om daar nog eens een staatscontrolesysteem aan toe te voegen is overbodig en zorgt alleen maar voor meer bureaucratische rompslomp en kosten”, aldus het Bauernverband in een stellingname ten aanzien van de nieuwe dierenwelzijnswetswijzigingsvoorstellen die minister Ilse Aigner wil indienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.