Home

Nieuws 425 x bekeken 1 reactie

D66 vraagt Potočnik op te treden tegen Bleker

Brussel – D66 roept eurocommissaris Janez Potočnik (milieu) op Nederland te manen de Hertogin Hedwigepolder onder water te zetten.

In een open brief, die vanochtend in Brussel is overhandigd, stellen Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven en europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy dat het alternatief voor de ontpoldering duur is en tot vertraging leidt. Ook wijzen zij erop dat Nederlandse experts de effectiviteit ervan hebben bekritiseerd.
De twee D66-politici benadrukken verder dat staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) nog steeds tweederde van de Natura 2000-gebieden niet definitief heeft aangewezen, terwijl de deadline daarvoor al een jaar geleden is verstreken. De fikse bezuinigingen op natuur zouden er bovendien toe leiden dat Europese doelstellingen niet worden gehaald.
Vandaag spreekt Bleker met Potočnik over de ontpolderingskwestie. Eerder heeft de eurocommissaris zich al kritisch uitgelaten over het door Nederland aangedragen alternatief. Daarop heeft Bleker zijn plan door drie buitenlandse wetenschappers laten onderzoeken, die hij, zo bleek later, ten onrechte als professor opvoerde. De staatssecretaris heeft altijd betoogd dat er geen goedkeuring vooraf van Brussel nodig.

Eén reactie

 • info48

  Begrijp ik het niet goed of D66 en met hen de 'socialistische 'partijen niet????
  Is het niet zo dat de Euro maar één keer uit gegeven kan worden?
  Ik hoor van wantoestanden, te korten in de zorg- en verpleeg tehuizen, de gezondheidszorg, de sociale voorzieningen, het onderwijs, veiligheid enz.
  D66 in dit geval blijft maar drammen, als een klein kind, van mijnheer Janes Potocnik kijk eens wat Bleker doet.........Ooooooooo hij probeert te voorkomen dat er nog meer miljarden, want daar praten wij over in totaliteit, onttrokken worden aan bovengenoemde MENSELIJKE en daar mee ook natuurlijke sectoren.
  Politicie en mede burgers laten we nu eens in de spiegel kijken met de vraag; hoe sociaal zijn we nu echt???? of gaat het gewoon om het ordinaire politieke zeteltje?
  Montagne.

Of registreer je om te kunnen reageren.