Home

Nieuws 412 x bekeken

College Zeewolde voor komst 'Polenhotel'

Zeewolde - Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde ligt, verleent de gemeente haar medewerking aan de komst van een zogenoemd Polenhotel.

Daar zouden dan 600 seizoensarbeiders kunnen wonen. Dat zei een woordvoerster van de gemeente vrijdag.

Van het college mag de ondernemer uit Harderwijk, die het plan op tafel legde, zo snel mogelijk beginnen. De gemeenteraad moet hier nog wel over beslissen.

In de Flevolandse dorpen Dronten en Ens ontstond vorig jaar nog beroering na plannen voor 'Polenhotels.' Inwoners vrezen voor overlast als grote groepen arbeiders uit Midden- en Oost-Europa bij elkaar worden gezet op één locatie.

Het onderkomen voor tijdelijke werkkrachten in Zeewolde moet op het terrein van een voormalige camping komen. De Harderwijkse ondernemer wil vijftien gebouwen plaatsen met meerdere wooneenheden. Elke wooneenheid wordt gedeeld door twaalf mensen. Het voormalige campingterrein ligt buiten de bebouwde kom van Zeewolde.

Of registreer je om te kunnen reageren.