Home

Nieuws 2014 x bekeken 5 reacties

CDA vreest Nederlands isolement in Europa

Den Haag – Het CDA maakt zich ”groeiende zorgen” over de uitzonderingsposities die Nederland in Europa inneemt op verschillende dossiers.


Dat kan negatieve gevolgen hebben voor andere Nederlandse wensen, vreest Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel.
Hij wees dinsdag in het debat over de EU-top van eind deze week op de uitzonderingspositie die Nederland inneemt bij de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de Schengen-zone. Ormel is bezorgd dat dat slecht uitwerkt voor Nederlandse pogingen om 1 miljard euro minder aan de EU af te dragen en op pogingen van het kabinet om gezinshereniging te beperken.
Premier Mark Rutte zei in Europa geen nadelen te merken van de Nederlandse positie op sommige dossiers als Schengen en de gezinshereniging. ”Als ik kijk naar hoe minister De Jager de laatste eurogroep heeft gedomineerd, dat zou niet gelukt zijn als we met de nek worden aangekeken.”
Rutte ontkende dat Nederland alleen staat in Brussel. Bij de weigering om Roemenië en Bulgarije te laten toetreden tot Schengen is dat wel zo. ”Maar daar voeren we het regeer- en gedoogakkoord uit”, zei Rutte tegen Ormel. Diens fractie heeft die akkoorden ook getekend. ANP

Laatste reacties

 • coniferenboer

  zal niet lang duren voordat rutte dat ook in de gaten krijgt, mijn inziens kijk je de andere kant op als je de boycot van de nederlandse vrachtwagen met product her en der aan de grens niet ziet als een tegenwerking. Denk na nederland je moet bijna met al je producten de grens over stel je open op dat geeft mer mogelijkheden. en loop voorop met hoogste kwalityeit doen we al 100 jaar, voedselveiligheid al 50 jaar , duurzaamheid al 5 jaar maar daar krijg je niets voor terug als het economisch minder gaat , nu enkel nog voorop zien te raken met eerlijk, oprecht, zakendoen dus de multinatoionals gaan belasting betalen, we betalen niet 2 keer zoveel loonbelasting als in de omringende landen en fraude als oplichting en skimmen etc aanpakken. Nederland wil voorop lopen aleen de ondernemers moeten het altijd doen. zet dat maar eens recht.

 • Spotvogel

  Nederland is zich op alle mogelijke manieren van de reste van Europa en de wereld aan het vervreemden. Het CDA veegt het achterste af met bindende internationale verplichtingen en voert en vuile oorlog tegen onze hele natuur. En dat alleen maar uit primitieve wrok en om boeren nog meer ruimte te geven om ons hele erfgoed en leefmilieu voor komende genereaties naar de gallemiezen te helpen. Er is verdorie wel meer van waarde dan geld en materieel bezit op deze wereld. Maar die onschatbare waarden tellen niet meer voor de vleesgeworden antichrist! En de herensloze neoliberalen helpen hen daarbij. Wat een beklagenswaardig land!

 • pdenh1

  Rob de Wijk schrijft in Trouw:'Knoflookland Nederland leest anderen de les.
  Rutte vindt het een prestatie, dat de Jager de Eurogroep domineerde.
  Echter, ze moesten met de billen bloot, met 4,5 % tekort, terwijl Nederland de aanjager ( m.n. door de Jager!) is van de 3 % . Inderdaad isoleren wij ons door onze arrogantie en komen alleen te staan in een EU, die we zo hard nodig hebben. Ook Schengen zet kwaad bloed, doch, zo stelt Rutte, dat is conform. Regeer-en gedoogaccoord. Kwalijke redenering. Laat Ormel nu doorpakken!

 • pdenh1

  Rob de Wijk schrijft in Trouw:'Knoflookland Nederland leest anderen de les.
  Rutte vindt het een prestatie, dat de Jager de Eurogroep domineerde.
  Echter, ze moesten met de billen bloot, met 4,5 % tekort, terwijl wij de aanjager zijn van de realisatie van de 3% begrotingsdiscipline. M.n. de Jager
  wordt door Rutte op een voetstuk geplaatst als dominante figuur in de Eurogroep. Schengen kan niet vanwge regeer-en gedoogaccoord, zo stelt Rutte zwakjes. Laat Ormel met zijn critiek nu doorpakken! Laat ons de arrogantie afleggen als zg. beste jongetje van de klas.

 • Spotvogel

  Inderdaad pdenh1, want dankzij het CDA is ons land op talloze niveaus afgeleden tot ver beneden dat van achtergebleven ontwikkelingslanden. En dan gaat het om heel wat belangrijker zaken dan begrotingsdisciplines. Kwaliteit van en controle op Voedsel,Water, Bodem, Lucht, Onderwijs, Zorg, Welzijn, Leefbaarheid, Kunst, de zorg voor Natuur, Milieu en Fauna en voor heel het kostbare erfgoed voor komende generaties, om maar een kleine bloemlezing te noemen. Ormel was zelf een van de slopers waaraan ons land die mega-achterstand te danken heeft. Tel uit ons aller gemeenschappelijk verlies!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.