Home

Nieuws 715 x bekeken

Britten vrezen ergste droogte in 35 jaar

Londen – De Britse milieudienst Environment Agency vreest dat grote delen van Engeland de ergste droogte in 35 jaar tegemoet gaat. De dienst gaat de problemen daarom bespreken met boeren- en natuurorganisaties en met de waterbedrijven.

Sommige delen in het zuid-oosten en midden van Engeland noteren de laatste anderhalf jaar het laagste neerslagniveau sinds begin jaren zeventig. In het uiterste oosten van het land is dat zelfs het laagste niveau in bijna honderd jaar. Recent is er wel wat sneeuw gevallen maar dat mag wat hoeveelheid betreft geen naam hebben. In de meeste gevallen is de grondwaterstand sinds de droogte van vorig voorjaar vrijwel voortdurend gedaald en is het normale herstel in de herfst en winter uitgebleven. In deze delen van het land is een ernstige droogte alleen nog te voorkomen als het tot april buitensporig zou regenen.
De Environment Agency waarschuwt daarom dat veel regio’s te maken krijgen met beperkingen van het waterverbruik, waaronder sproeiverboden of –beperkingen voor de boeren. Een aantal boeren is al getroffen door een verbod om water uit nabijgelegen rivieren of beken te betrekken. Het agentschap moet nu al zuurstof inspuiten in sommige laagstaande rivieren om de vis nog enigszins in leven te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.