Home

Nieuws 277 x bekeken

Britse vleesinspecteurs bedreigd

Londen – Inspecteurs van de Britse voedselveiligheidsdienst Food Standards Agency worden regelmatig bedreigd in slachthuizen en andere vleesverwerkende bedrijven. Ook andere vormen van misdragingen tegenover de inspectiedienst komen regelmatig voor.

Dat meldde de FSA tijdens haar laatste openbare bestuursvergadering. Volgens een intern onderzoek heeft 60 procent van de inspecteurs bedreigingen of soortgelijk gedrag aan den lijve ondervonden of zijn ze er in ieder geval getuige van geweest. ’’Dit soort toestanden zijn wijd verbreid in de vleesindustrie. Het is een soort cultuur die door de bedrijfstak waart. We kunnen het zo langzamerhand niet meer tolereren en denken er over om de inspecteurs terug te roepen uit slachthuizen waar het uit de hand loopt,” aldus directeur Tim Smith.

Aanwezigheid van een officiële inspecteur is noodzakelijk als het vlees bestemd is voor menselijke consumptie, waardoor slachthuizen niet meer zouden kunnen werken als de FSA het dreigement uitvoert.

Of registreer je om te kunnen reageren.