Home

Nieuws 258 x bekeken

Britse varkensproductie op hoogste peil in negen jaar

Londen – In Groot-Brittannië zijn afgelopen jaar 9,8 miljoen vleesvarkens naar de slacht gebracht. Dat is zes procent meer dan in 2010 en het hoogste aantal sinds 2002, meldt de National Pig Association.

De voornaamste reden voor de toename is de verhoogde productiviteit, die volgens de NPA ook in andere Europese landen te zien is. Volgens de Britse bond van varkenshouders spelen de PCV2-vaccins daar zeker een rol bij.

Ondertussen staat de varkensprijs ook in Groot-Brittannië de laatste weken duidelijk onder druk. In de derde week van januari kwam de gemiddelde notering van het varkensschap BPEX uit op 143,35 pence (ruim 170 cent) per kilo. Dat is bijna 2,5 cent minder dan een week eerder en het laagste niveau sinds april vorig jaar. Volgens BPEX is de daling te wijten aan een verminderde vraag na de Kerst in combinatie met de aanvoer van goedkoop varkensvlees uit andere EU-landen. Daarnaast speelt echter ook de hoge aanvoer van varkens in eigen land – 14 procent meer dan vorig jaar – een belangrijke rol.

Of registreer je om te kunnen reageren.