Home

Nieuws 216 x bekeken

Bleker sluit ontpoldering Hedwige niet uit

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw sluit niet uit dat de Hedwigepolder alsnog onder water moet.

Dat meldt de PZC na een gesprek met de staatssecretaris tijdens een werkbezoek in Zeeland. "De inspanning van het kabinet is erop gericht om de Europese Commissie voldoende vertrouwen te geven dat we nu na zeven jaar uitvoering gaan geven aan een serie maatregelen om natuurherstel in de Westerschelde te realiseren."
Bleker laat blijken dat hij geen nieuw alternatief voor de ontpoldering wil opstellen als de Europese Commissie niet akkoord gaat met het huidige alternatieve plan. Dan zal de Hedwigepolder alsnog onder water worden gezet. Bij de presentatie van zijn plannen in Nieuw-Namen, in juni van dit jaar, gaf hij al aan dat de haven in zicht is, maar dat het schip nog niet binnen is.
Bleker sprak maandag achter gesloten deuren ook met Zeeuwse bestuurders over de ontpoldering. Donderdag spreekt Bleker met Eurocommissaris Janez Potocnik van milieu over de ontpoldering van de Hedwigepolder.

Of registreer je om te kunnen reageren.