Home

Nieuws 239 x bekeken

Bleker naar Spanje en Portugal vanwege GLB

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) bezoekt volgende week Spanje en Portugal. Het bezoek staat in het teken van het nieuwe Europees gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

De staatssecretaris heeft ontmoetingen met de Spaanse en Portugese minister van landbouw. Hierbij zullen de standpunten van Nederland, Spanje en Portugal over het nieuwe GLB besproken worden. Nederland zal onder andere de wensen voor wijzigingen van het vergroeningsbeleid onder de aandacht brengen. Nederland pleit voor meer keuzevrijheid voor boeren om bij te dragen aan het verduurzamen van de land- en tuinbouw.

De onderhandelingen over het GLB zijn nog in volle gang. Eerder ging Bleker naar Polen, Duitsland en Frankrijk om over het toekomstige Europese landbouwbeleid te praten. Dit leidde tot overeenstemming over bijvoorbeeld behoud van het landbouwbudget met Frankrijk.

Naast de gesprekken over het GLB spreekt Bleker in Spanje en Portugal ook met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven die in Spanje en Portugal zijn gevestigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.