Home

Nieuws 330 x bekeken

Besluit Hedwigepolder niet binnen een maand

Brussel - Het besluit van de Europese Commissie over natuurherstel langs de Westerschelde wordt niet binnen een maand verwacht. Dat zegt een woordvoerder van de Europese Commissie desgevraagd.

Vorige week spraken Eurocommissaris Janez Potocnik en staatssecretaris Henk Bleker over het alternatieve plan voor natuurherstel langs de Westerschelde. In dit alternatieve plan wordt de Hedwigepolder niet ontpolderd.
Bleker zei na afloop van het gesprek dat hij nog  anderhalve week de tijd kreeg om aanvullende informatie aan te dragen over de natuurlijke resultaten van de alternatieven en het tijdsschema van de aanleg van het natuurherstel. Bleker denkt met zijn argumenten Potocnik te overtuigen van zijn plan.
Niettemin meldde Potocnik dat een inbreukprocedure tot de mogelijkheden behoort indien niet wordt voldaan de Europese natuurverplichtingen. Dat betekent dat het oorspronkelijke natuurherstelplan, met ontpoldering van de Hedwigepolder, alsnog door moet gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.