Home

Nieuws 526 x bekeken

Alle provincies voeren natuurakkoord uit

Den Haag - Alle twaalf provincies gaan aan de slag met de uitvoering van het natuurakkoord. Dat zegt het Interprovinciaal Overleg (IPO) in Den Haag.

Provinciale staten van de drie noordelijke provincies hebben weliswaar tegen gestemd om aan te geven niet eens te zijn met de manier en insteek van het natuurakkoord, maar deze wel uit te voeren. Hiermee voorkomen ze verstrikt te raken in juridische procedures met de overheid en dat de plannen voor gebiedsontwikkeling nog langer in de ijskast blijven liggen.
De overige provincies hebben het akkoord aangenomen. Flevoland heeft nog wel voorwaarden gesteld aan de instemming. Zij willen eerst duidelijkheid over de financiering van de aanleg van het natuurgebied Oostvaarderswold. Het Rijk en Flevoland zijn inmiddels in gesprek over de geldkwestie. Bleker wilde uiterlijk 24 februari duidelijkheid van de provincies of zij uitvoering wilde geven aan het akkoord of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.