Home

Nieuws 334 x bekeken 1 reactie

VS veroordeelt Rusland vanwege handelsbeleid vlees

Genève - De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Ron Kirk waarschuwt in navolging van de EU Rusland over het opwerpen van handelsbarrières. De VS zal volgens Kirk niet aarzelen ongeoorloofde handelsbeperkende maatregelen bij de WTO aan te kaarten. De VS is met name bezorgd over het Russische vleesbeleid.

Kirk deed de uitspraken tijdens een bijeenkomst met de Russische staatssecretaris voor handel Igor Shuvalov, waarin hij overigens ook zei 'optimistisch' te blijven. Rusland is in augustus toegetreden tot de WTO maar krijgt recent kritiek van de EU en Japan over het tempo waarin afgesproken liberalisering wordt doorgevoerd.
De VS heeft nog altijd het Jackson—Vanik-amendement niet ingetrokken. Volgens dit amendement mag de VS Rusland niet bevoordelen in de handel. Rusland zou als WTO-lid wel bevoordeeld worden ten opzichte van niet-WTO-leden. De Amerikaanse vleeslobby is bezorgd dat als de VS niet snel het amendement intrekt, de Brazilianen het Russische schap veroveren.

Eén reactie

  • ed12345

    eindelijk twee groten die als het hun uitkomt de WTO regels naar hun eigen hand zetten vroeger was dit voorecht alleen aan de usa

Of registreer je om te kunnen reageren.