Home

Nieuws 1296 x bekeken

‘Speculatie landbouwgrond beperkt’

Sydney – De wereldwijde markt voor landbouwgrond heeft een waarde van 8,4 biljoen dollar.

Institutionele beleggers bezitten van deze markt 30 tot 40 miljard dollar (31 miljard euro). Dat stelt de fondsmanager Tim Hornibrook van Macquarie Agricultural Funds, gelieerd aan de Australische bank Macquarie, tegenover persbureau Bloomberg.

Het idee dat institutioneel kapitaal, bijvoorbeeld van pensioenfondsen, een grote invloed heeft op de markt, is volgens Hornibrook een mythe. Beleggers durven vaak niet in landbouwgrond te investeren omdat de beschikbare, interessante en betaalbare gronden vaak liggen in regio’s met weinig politieke stabiliteit. Het fonds van Hornibrook beslaat overigens 3,6 miljoen hectare landbouwgrond.

Of registreer je om te kunnen reageren.