Home

Nieuws 857 x bekeken

Rusland: ractopamine-certificaat op vlees VS

Moskou – Rusland gaat nieuwe regels invoeren om vlees uit Noord-Amerika te testen. Aanleiding is de vondst deze week van het controversiële toevoegmiddel ractopamine in ladingen varkens- en rundvlees.

“De nieuwe regels betreffen dat al het varkens- en rundvlees uit de Verenigde Staten (VS) en Canada van een certificaat moeten voorzien dat het vlees is getest op de aanwezigheid van ractopamine”, aldus Rosselkhoznadzor, de Russische voedsel- en warenautoriteit.
Rosselkhoznadzor zegt dat ze de inspectiedienst van het Amerikaanse ministerie van landbouw (FSIS) en de Canadese veterinaire dienst hiervan op de hoogte heeft gesteld. De regels gaan vrijdag in.
Het vlees uit de VS met sporen van ractopamine dat deze week onderschept is, wordt door de Russische autoriteiten vernietigd of verzonden naar een land waar ractopamine nog is toegestaan.
Ractopamine is in de VS, Canada en Brazilië een populair toevoegmiddel, omdat het veel mager vlees oplevert. De EU beoordeelt het echter ook als een onnatuurlijke en mogelijk gevaarlijke stof. Het is verboden om te gebruiken in de EU, Rusland en China.

Of registreer je om te kunnen reageren.