Home

Nieuws 2916 x bekeken 5 reacties

Oud-Wageninger Paul nieuwe topman NVWA

Den Haag – Harry Paul wordt de nieuwe inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Hij volgt Wim Schreuders op, die op 1 januari een eigen adviesbedrijf begint. Paul is sinds 2011 werkzaam als consultant bij ABD Topconsult en was daarvoor onder meer topambtenaar bij het ministerie van Vrom. Ook vervulde hij managementfuncties bij Economische Zaken. In Wageningen studeerde hij eerder plantenziektenkunde.

Laatste reacties

 • politiek

  Hopenlijk gaat Hary Paul de NVWA niet gebruiken als springplank naar een eigen adviesbureau. Maar te vaak gebeurd het dat personen met een topfunctie bij de overheid die extra gaan verzilveren. Zoals zijn voorganger Wim Schreuders zijn aandacht al lang niet meer had liggen bij NVWA belang was eigenlijk slechts 1 oplossing de beste en dat was ontslag op staande voet voor de heer Schreuders. Dit in het belang van de NVWA. Bekend is/was dat er vragen zijn over bestuurlijke integriteit binnen de organsatie.
  Hopenlijk gaat de NVWA met de heer Harry Paul een betere tijd tegemoet.
  Het zal een moeilijke klus worden maar ook weer een hele uitdaging natuurlijk.

 • geen boer

  @ politiek, je hebt vaak en veel commentaar, maar ook nu weer blijkt dat je weinig praktische ervaring hebt. Je hebt klaarblijkelijk géén idee wat 'ontslag op staande voet' inhoudt, en wat dat, wanneer het geprobeerd zou zijn (even afgezien van de vraag of het terecht geweest zou zijn) de gemeenschap aan non-actief doorbetaling en daarná voor het kantongerecht gekost zou hebben.
  Waar we nu héél erg op moeten letten is dat adviesbureau Schreuders NIET (ik herhaal: NIET) door de overheid ingehuurd gaan worden. Laat hem maar zijn centen in de tucht van de markt verdienen, moet geen probleem zijn voor zo'n 'capabel' iemand.
  Toch?

 • politiek

  geen boer, Het zou eigenlijk wettelijk VERBODEN moeten worden als de overheid kantoren kan inhuren zoals b.v. van de heer Schreuders zodadelijk.
  Helaas ontloopt de heer Schreuders nu ook een aantal vragen over verantwoording afleggen inzake bestuurlijke integriteit binnen de NVWA.
  Of kan hij later nog ter verantwoording opgeroepen worden vraag ik me af ?

 • minasblunders1

  Hier mis ik even iets geloof ik. Wat heeft de beste man misdaan dan?

 • politiek

  Als Inspecteur-Generaal is de heer Schreuders verantwoordelijk voor het correct volgens wetgeving werken van de NVWA. Zijn salaris is ook daaraan aangepast.
  Hij behoort ook de Haag , tweede kamerleden en de boeren correct te informeren. Er verdwijnen echter maar teveel laboratoriumuitslagen inzake voedselveiligheid, er lopen nog de nodige vragen over valsheid in geschrifte, of mogelijke schrijffouten dus ! , ofwel bestuurlijke integriteit. Wob-verzoeken worden met maanden overschreden. Hopenlijk kan men verantwoordelijkheden niet ontlopen.
  Hopenlijk is zijn opvolger daadkrachtiger. Hopenlijk doet men geen verweer van onmacht dat men te weinig euro,s heeft , dus te weinig manuren heeft om correct volgens wetgeving te werken ! ?
  Dat excuus zou dan n.l. voor de agrarische sector ook gelden inzake opgelegde verplichtingen. Wegens te weinig beschikbare euro,s kunnen verplichtingen opgeschort worden !

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.