Home

Nieuws 887 x bekeken 5 reacties

Nertsensector heeft beperkte invloed op gemiddeld inkomen land- en tuinbouw

Den Haag - Een verbod op de nertsenhouderij zal een zeer beperkt effect hebben op het gemiddelde inkomen in de agrarische sector. Dat zeggen onderzoekers van het landbouweconomisch instituut LEI bij het bekend maken van de inkomens in 2012.

“Wanneer de nertsenhouderij niet wordt meegerekend zal het gemiddelde inkomen tussen de 500 en 1.000 euro lager uitkomen voor de hele sector. Dat komt vooral door het beperkt aantal nertsenbedrijven ten opzichte van het totale aantal agrarische bedrijven." De inkomens in de nertsenhouderij zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen door de goede pelsprijzen. Nertsenhouders verdienden volgens het LEI gemiddeld 400.000 euro per bedrijf.

Laatste reacties

 • kleitokkers

  Zo kun je elke sector weg middelen. Slaat negens op dit verhaal.

 • alco1

  Welke intensie zit in zo'n dom verhaal.

 • Bison

  Typisch politiek gelul,..hoort thuis in het department of useless information.

 • jan10

  Er word toch jaarlijks ca.300 miljoen nederland ingepompt.
  Maar ja ,het gaat hier zo goed ,die kunnen we makelijk missen.

 • agratax2

  Dit verhaal toont aan dat het praten en beleid maken op gemiddelden tot niets leidt. Helemaal als we appels en aardbeien vergelijken. Gaan we door met alle boeren die onder het gemiddelde scoren af te laten vloeien komt er een moment dat er nog 1 boer over is, die op het gemiddelde zit zijn collega onder het gemiddelde is het jaar daarvoor omgevallen. Monopolie positie bij wet verboden! Wat te doen??

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.