Home

Nieuws 847 x bekeken 3 reacties

'Nederlands pelsdierverbod riekt naar totalitair bewind'

Kopenhagen - De Deense nertsbontsector vindt het Nederlandse pelsdierhouderijverbod merkwaardig en jammer. Die visie wordt geventileerd door zakelijk leider Torben Nielsen van de wereldwijd leidende nertsbontveiling, Kopenhagen Fur, eigendom van de Deense sector.

Een concurrentievoordeel levert het verdwijnen van de Nederlandse pelsdierhouderij volgens hem niet op. "Wij zien de Nederlanders niet als concurrenten maar als collega's. Veel van hun productie wordt via ons verkocht. Er is altijd een goede samenwerking geweest," aldus Nielsen. Als wonderlijk betitelt hij het verbod omdat het naar zijn idee niet genomen wordt uit dierenwelzijnsoverwegingen maar puur omdat de politici bontproductie niet nuttig vinden. "Maar wie bepaalt dat? Hippische sport dient zo bekeken ook nergens toe. Zulke dingen moet je aan het oordeel van iedereen zelf overlaten. Een algeheel verbod riekt naar totalitair bewind."

Nielsen voorziet niet dat de Deense politici het voorbeeld zullen volgen. "Ik denk dat ze eerder met stomheid zijn geslagen door het besluit van de Nederlandse politiek." Een recent door de publieke omroep DR gehouden enquête wees ook uit dat maar 25 procent van de burgerij een verbod wenst.

Laatste reacties

 • Leo van Malsen

  Onder het mom van dierenwelzijn en fok voor bont maar niet voor voedsel.

  Straks 1200 banen op straat en de fok gaat naar landen waar minder met dierenwelzijn wordt gedaan dan hier, dus wat was nu beter?

 • janmoed

  een bondje zorgt voor minder af val dan een nep bondje maar de nep dragers
  werken niet graag en kijken met afgunst na de echte dragers

 • aarthamstra1

  Torben , hippische sport leid ook nergens toe, met andere woorden u weet wel wat slecht is voor de dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.