Home

Nieuws 877 x bekeken

Natste jaar ooit voor Engeland

LONDEN – In Engeland is dit jaar tot en met Tweede Kerstdag gemiddeld ruim 1.095 mm regen gevallen, de grootste hoeveelheid die de weerkundigen ooit hebben gemeten.

De laatste dagen regent het in grote delen van het land opnieuw langdurig waardoor zich voor de zoveelste keer dit jaar op veel plaatsen overstromingen hebben voorgedaan.

Het slechte weer heeft wat de landbouw betreft onder meer geleid tot de kleinste aardappeloogst in 35 jaar, een zwaar tegenvallende opbrengst bij de meeste granen en een gestaag dalende melkproductie door een tekort aan groen- en ander voer. Bovendien is eerder al door de regen in de zomer een groot aantal landbouwevenementen niet door gegaan wat tot een miljoenenschade voor de organisatoren, de deelnemers en omringende bedrijven heeft geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.