Home

Nieuws 2361 x bekeken 4 reacties

NVV praat vrijdag verder met Jumbo

Veghel - Een NVV-delegatie zal komende vrijdag een nader gesprek voeren met de Jumbo-directie over de kortingen van 1,25 procent en de langere betaaltermijnen die de supermarktketen de leveranciers wil opleggen.

Dat is het resultaat van de NVV-acties tegen Jumbo-supermarkten. Ongeveer 50 varkenshouders van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) demonstreerden gisterochtend bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Met een gedicht en een bezoek van de Sint vroegen ze aandacht voor een beloofd gesprek dat de supermarkt tot heden niet met hen voerde. De NVV accepteert niet dat Jumbo de varkenshouders niet serieus neemt. Pas op 27 december wilde de directie tijd en ruimte nemen voor een nader gesprek met NVV-vertegenwoordigers. De NVV vindt dit veel te laat en besloot daarom tot actie.

Willy Wolfkamp, regiovoorzitter van NVV-afdeling Salland, zegt voorafgaand aan de demonstratie: “Ze proberen het uit te stellen en vervolggesprekken over de kerst te tillen.”

Jumbo stuurt twee woordvoerders om de bezwaren van de actievoerende boeren aan te horen. Een kort gesprek volgt. Frank Donkers voert het woord namens de boeren: “Korten en later betalen is geen duurzaamheid. Het brengt de varkenshouders in het nauw.” Uiteindelijk mag een NVV-delegatie zonder pers naar binnen voor een verder gesprek en dat resulteert in de afspraak om vrijdag verder te praten.

Laatste reacties

 • theorikyreintjes1

  Goed werk !!!

 • evanderpasch1

  Het moet toch niet moeilijk zijn om ze op tijd te laten betalen { dit kan overheid toch verplichten?] scheelt toch ook al zo,n 4 euro per varken

 • politiek

  Knap resultaat. Hopenlijk kan er een module gevonden worden komende vrijdag ten gunste van gezinsbedrijven varkenshouderij Nederland. En ook voor JUMBO als die open staat voor duurzaam en eerlijk voedsel voor zijn clienten. Uiteraard kan je JUMBO niet belasten met prijsvorming van die megaproductie welk de grens over moet !. Indien er een module gevonden kan worden Nederlands varkensvlees in de Nederlandse Jumbo zou al zeer mooi wezen. Laat dan die andere supers het vlees maar importeren. JUMBO pak je kans ! .

 • Voort Gang

  Alle boeren moeten voor minimaal een week distributiecentra's blokkeren en een minimum prijs afspreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.