Home

Nieuws 712 x bekeken 1 reactie

Geen Kamermeerderheid voor excuses Q-koorts

Den Haag - De Tweede Kamer vindt het niet nodig dat het kabinet alsnog excuses in de richting van Q-koortspatiënten over de aanpak van de Q-koortsepidemie.

Dat blijkt na stemmingen over een motie van de Partij voor de Dieren, die met 39 stemmen voor en 106 stemmen tegen werd verworpen.

Alleen de fracties van PvdD, Groenlinks, SP, D66, 50-Plus en Christenunie stemden voor de motie. PvdA, die in juli nog van mening was dat het kabinet excuses moest maken, heeft haar mening bijgesteld en stemde nu tegen de motie. PvdD hoopte met een nieuwe Kamersamenstelling ten opzichte van afgelopen zomer wel een meerderheid voor de motie te kunnen halen.

In juli van dit jaar oordeelde Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer dat de overheid excuses moet maken richting patiënten, omdat de overheid niet zorgvuldig genoeg zou hebben opgetreden. De verantwoordelijke bewindspersonen, minister Edith Schippers (volksgezondheid) en staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) vinden excuses echter niet nodig, omdat ze vinden dat de overheid heeft gedaan wat ze kon in de strijd tegen Q-koorts.

Eén reactie

  • BrabantsBoerenverstand

    Bleker was verantwoordelijk. Omdat? Als ik het mij goed herinner begonnen de Q-koorts problemen 6 jaar geleden. Een toenmalige klasgenoot van mij was toen een van de eerste slachtoffers. Wanneer was Henk begonnen? 2 jaar geleden zoiets? Had hij in die tijd op moeten treden, toen niemand wist wat er aan de hand was en mijn klasgenoot een alleen paar paracetamols meekreeg van de GGD omdat het vast wel over zou gaan? En vervolgens de boeren de schuld geeft omdat wij ons voor hadden moeten bereiden op een beroepsziekte waarvan niemand last had? Moet de GGD dan ook geen excuses aanbieden voor het niet serieus nemen van de eerste patïenten?

Of registreer je om te kunnen reageren.