Home

Nieuws 1136 x bekeken

Gedeputeerde Munniksma geen staatssecretaris landbouw

Den Haag – De Drentse gedeputeerde Rein Munniksma heeft geen belangstelling voor de post van staatssecretaris op landbouw.

Vrijdag werd hij door de partijgenoot en Commissaris van de Koningin in zijn provincie Jacques Tichelaar naar voren geschoven als opvolger van Co Verdaas. Munniksma benadrukt dat zijn ‘nee’ ook een definitief ‘nee’ betekent. “Ik ben nu 62 en heb zin om andere dingen te doen in het leven”, zegt hij. “En ik vind het juist mooi dat er met het huidige kabinet een jongere generatie is aangetreden, die langer dan één periode werk kan maken van portefeuilles.”
Tegelijkertijd constateert Munniksma dat er binnen zijn partij weinig kandidaten zijn met een duidelijk landbouw- en natuurprofiel. Daarom was de vorige week afgetreden Verdaas wat hem betreft de ideale staatssecretaris. “Ik hoop dat we opnieuw iemand van zijn kaliber vinden. En ik ben bereid mijn diensten aan te bieden om dat goed te laten verlopen. Maar ik wil het niet worden.”
De PvdA hoopt komende week de opvolger van Verdaas bekend te maken. Er circuleren verschillenden namen. Een veel genoemde kandidaat is Staf Depla, nu wethouder in Eindhoven. Ook de Kamerleden Martijn van Dam en Mariëtte Hamer zouden op de lijst staan. Tino Wallaart, voormalig woordvoerder van minister Jacqueline Cramer (Vrom), zegt desgevraagd niet gebeld te zijn voor de functie. "Het is niet aan de orde", meldt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.