Home

Nieuws 4108 x bekeken 5 reacties

Fusie AB Brabant en AB Zuidoost Brabant

Best/Hoogeloon - AB Brabant en Zuidoost Brabant gaan per 1 januari 2013 verder als één organisatie. De fusie is deze week door de leden van beide ondernemingen goedgekeurd. In juli werd al een hoofdlijnen-overeenkomst rond de fusieplannen getekend door de besturen en directeuren van ABN Brabant en AB Zuidoost Brabant. Dit gebeurde na een positief advies van de ondernemingsraden van beide organisaties.

De organisatie houdt dezelfde kernactiviteit: de vervanging van boer of tuinder bij arbeidsongeschiktheid of calamiteiten. De organisatie werkt straks vanuit drie locaties – in Best, Hoogeloon en Deurne – met accountmanagers en commerciële vestigingsmedewerkers. Door de fusie ontstaat een organisatie met circa 120 bedrijfsverzorgers en 3.800 leden die de gehele provincie Noord-Brabant beslaat.
Door de grotere organisatie kunnen volgens de bedrijven kosten worden teruggebracht en zijn mensen meer optimaal in te zetten over een groter gebied. De vraag naar arbeid neemt toe, aldus de fusiepartners, omdat bedrijven steeds groter worden. Zo berichtte AB Brabant eerder dit jaar dat het aantal vacatures in de Nederlandse varkenshouderij voor medio 2013 zal oplopen tot 1.000.

De bedrijven moeten nog een nieuwe naam kiezen.

Laatste reacties

 • heideveld

  Wel raar dat zij 1000 vacatures hebben terwijl er bij AB Oost door de directeur Engbers en zijn vriendjes 270 mensen de laan uit moeten!!!!

 • marco

  Ik denk dat de ab´s in brabant niet voor elke medewerker 2 managers, wat er bij ab oost gebeurd is, hebben en hierdoor de kosten goed in de hand kunnen houden.

 • Agriwerker.nl

  Wij als agriwerker zijn actief in de bemiddeling van vakmensen in de varkenshouderij. Het aantal vacatures is een fractie van 1000, 50 tot 100? Wij constateren dat vacatures goed in te vullen zijn

 • agratax2

  @heideveld. Dat er mensen uit moeten is sneu maar als deze mensen niets met varkens hebben, zit er geen varkenshouder op hen te wachten. Iedere boer verwacht van zijn personeel dat ze net zo goed zijn als hij zelf op het technische gebied waarvoor ze worden ingehuurd.

 • John*

  in de varkenshouderij verdwijnen de komende twee jaar 1/3 van de bedrijven. arbeid die op bestaande bedrijven via uitbreidingen ingevuld gaat worden met personeel. De AB's zouden echt stappen gaan maken als het personeel te verzekeren is. i.p.v. 10 000 ondernemers hebben we straks 3000 ondernemers en 5000 werknemers. die kunnen allemaal ziek worden terwijl het werk toch 7 dagen per week doorgaat. Misschien dat er als voorwaarde een vast contract onder moet zitten. Mijn mening is dat werknemers met een hart voor de zaak net zo weinig ziek zijn als een ondernemer.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.