Home

Nieuws 419 x bekeken 3 reacties

Franse boeren in protest tegen nieuw trainingscomplex voetbalclub

Parijs - Franse boerenbonden zijn in het geweer gekomen tegen het plan om voor een nieuw trainingscomplex voor voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) een groot stuk landbouwgrond op te offeren. ''Deze productieve en functionele ruimte heeft altijd een agrarische bestemming gehad, dat moet zo blijven,'' aldus de regionale boerenbond FDSEA Ile de France.

PSG wil in Poissy een nieuw modern complex trainingsvelden met bijbehorende accommodaties realiseren. Daarvoor heeft de gemeente 60 hectare aangeboden die nu nog in gebruik is als boerenland. De regionale raad heeft die grond inmiddels ook een recreatiebestemming gegeven. Maar voor de boerenbonden in Ile de France ofwel Groot-Parijs is de maat vol. Ook elders in het land verdwijnt voortdurend landbouwgrond, zoals voor een fel omstreden nieuwe luchthaven bij Notre-Dame des Landes en voor een enorm industrieterrein in Châteauroux. Dat alles gaat volgens de FDSEA ten koste van de agrarische productie die juist steeds belangrijker aan het worden is. ''We zijn verbijsterd en woedend dat de meerderheid de bestemming van deze grond heeft gewijzigd. De leden van de raad houden voor hun verkiezing allemaal mooie praatjes over behoud van de boeren en het platteland maar zodra ze hun zetel hebben ingenomen blijft daar weinig meer van over,'' aldus voorzitter Damien Greffin.

Laatste reacties

  • agratax2

    Erg rendabel een voetbal trainingscomplex, zeker nu steeds duidelijker wordt dat het meren deel van de Europese betaalde voetbalclubs niet anders dan met rode inkt hun eindbalans kunnen en mogen schrijven. Laat landbouw ook geen goudmijn zijn, doorgaans zijn de cijfers minder rood en gaan er geen kredieten in als de bank verwacht het geld kwijt te zijn. Maar voetbal zie onze best presterende clubs in één land waar Europa de banken moet redden schrijven zij samen een rood bedrag van tegen de 1 miljard Euro. Zo'n complex is wel goed voor de gesubsidieerde werkgelegenheid en in dat kader is 60 ha grond aan de landbouw onttrekken weer wel positief.

  • ruud.peys1

    Paris Saint Germain is tegenwoordig eigendom van het investeringsfonds van oliestaat Qatar dus geld zal in ieder geval bij die club geen rol spelen

  • joannes

    UItgedrukt in omzet per hectare zal voetbal meer omzetten en meer werkgelegenheid bieden dan agrarische productie! En wat is nu 60 hectare in Frankrijk? Het enigste wat die franse boeren willen is TV tijd in het nieuws! En dat doen ze goed!

Of registreer je om te kunnen reageren.