Home

Nieuws 341 x bekeken 1 reactie

'Duitse rendementen in 2013 na goed verlopen 2012 weer iets lager'

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) voorziet na een relatief positief verlopen 2012 volgend jaar een iets dalend rendement in de landbouw.

Volgens de prognose in het vandaag gepubliceerde situatierapport van de sector een zg. nettowaardevorming (beloning van arbeid en verdiende rente op de vermogensinzet) van 13,6 miljard euro ofwel 4 procent minder dan dit jaar. Dat komt neer op 25.800 per arbeidskracht. Dit jaar belandt de nettowaardevorming op 14,5 miljard euro, dat is per arbeidskracht 27.100 euro. Dat is 10 procent meer dan vorig jaar. De brutowaardevorming stabiliseert zich volgend jaar, zo gelooft de boerenfederatie. De naar verwachting stijgende kosten van voer, mest en energie zorgen er echter voor dat er uiteindelijk minder overblijft.

Eén reactie

  • wam dl

    goed 2012 ????? met gemiddeld 30,5 cent melkgeld

Of registreer je om te kunnen reageren.