Home

Nieuws 1313 x bekeken laatste update:13 feb 2013

Duitse oproep snelheidsbeperking trekkers

Münster - De Duitse federatie van loonwerkbedrijven, het Bundesverband Lohnunternehmen (BLU) roept de leden op om met trekkers en grote oogstmachines minder hard te rijden.

BLU meent dat de snelheid binnen de bebouwde kom moet worden beperkt tot 30 kilometer per uur en daarbuiten tot 40 kilometer. Daarmee moet overlast voor burgers zoveel mogelijk worden voorkomen.

De oproep werd gedaan door BLU-bestuurstopman Klaus Pentzlin op de beurs Deutsche Lonunternehmertage in Münster in Westfalen. Een proef van een loonwerker in deze regio laat zien dat er weliswaar wat tijd verloren gaat, maar dat tevens 10 procent op diesel wordt bespaard en de banden 50 procent minder slijten.

Vervuiling van de wegen door afgevallen lading moet volgens BLU ook waar mogelijk worden voorkomen door afdekking. Als toch lading op de weg valt, dient dit door het loonwerkbedrijf te worden opgeruimd, aldus de loonwerkersfederatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.