Home

Nieuws 2627 x bekeken

Cees 't Hart winnaar peiling Boerderij.nl

Doetinchem - Cees 't Hart is de nieuwe publieksheld van agrarisch Nederland. Hij heeft de meeste stemmen gekregen van de 777 mensen die dit jaar aan de publiekspeiling op Boerderij.nl hebben deelgenomen.

De topman van FrieslandCampina kreeg van ruim 40 procent van de stemmers een plekje in hun top 5 van machtigste mannen en vrouwen in de agrarische sector. Daarmee overtreft de melkboer de vleesbazen en dierenvrienden in de AgriTop 50. Vorig jaar bereikte de topman al de nummer 1 positie in de AgriTop 50.

In de afgelopen drie jaar wist vleesbaas Henny Swinkels steevast de eerste plaats te bemachtigen in de publiekspeiling van de AgriTop 50. Ook dit keer wist Swinkels weer meer stemmen dan vorig jaar te vergaren, maar dit keer brengt zijn aanhang hem nog maar net in de top-10.

Oud-staatssecretaris Henk Bleker staat hoog genoteerd op de voorkeurslijstjes van de gebruikers van Boerderij.nl. Hij moet belangenbehartiger Albert Jan Maat (LTO) net voor zich dulden. Aan de andere kant weet hij oud-landbouwminister Cees Veerman (landbouwminister van 2002 tot 2007) nog maar net voor te blijven.

Louise Fresco is de eerste vrouw op de publiekslijst. Zij krijgt nog net een plaats in de top 5 van het publiek en troeft daarmee WUR-baas Aalt Dijkhuizen af. ZLTO-baas Hans Huijbers is dit jaar weliswaar de nieuwe nummer 1 in de AgriTop 50, maar bij de agrarische achterban heeft hij nog wat goodwill te winnen. Met zijn 167 stemmen valt hij net buiten de top 10, vorig jaar was hij nog de nummer 9.

Ook de voorvechters van de rechten van het dier weten in tegenstelling tot voorgaande jaren geen plek in de top 10 te verkrijgen. De dierenvrienden Marianne Thieme en Sjoerd van de Wouw krijgen wel meer stemmen dan in voorgaande jaren, maar de achterban van de andere gegadigden in deze peiling was dit keer duidelijk groter.

Co Verdaas was maar heel even staatssecretaris van Economische Zaken (5 november tot en met 6 december 2012), toch wist hij nog een aardige gooi te doen naar een mooie plek in deze publieksmeting, getuige zijn achtste plaats. De publiekspeiling telde dit jaar in totaal 777 geldige stemmen. Daarmee krijgt de peiling steeds meer voet aan de grond, vorig jaar stopte de teller na zo'n 220 stemmen.

Of registreer je om te kunnen reageren.