Home

Nieuws 2233 x bekeken

Bliksem zet schuur met asbest in lichterlaaie

Lettele - In het Overijsselse dorpje Lettele is een boerenschuur in afgebrand na een blikseminslag. Omdat er in het dak van het gebouw asbest verwerkt zat, is het gevaarlijke goedje vrijgekomen bij de brand.

Dat meldde de brandweer zondag. De brand is inmiddels geblust, er vielen geen gewonden.

De schuur aan de Butersdijk in het dorp ten noordoosten van Deventer moet als verloren worden beschouwd. In de directe omgeving van de schuur is asbest neergekomen, maar omdat het flink regende en het een 'zwaar' type asbest betreft, is de vervuiling beperkt gebleven. Boerderijen in de omgeving zijn gewaarschuwd, maandag wordt bekeken hoe het asbest opgeruimd kan worden.

In het gebouw zat een meubelmaker. Van het bedrijfje is weinig overgebleven. Twee andere schuren op het erf, met tractoren en kippen erin, raakten nauwelijks beschadigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.