Home

Nieuws 1799 x bekeken

Bleker: drama voor Verdaas

Vlagtwedde – Oud-staatssecretaris Henk Bleker is stil van het vertrek van Co Verdaas. "Je krijgt altijd wel wat voor je kiezen als staatssecretaris, maar dit is echt dramatisch voor Co Verdaas", reageert hij.

"Ik heb zelf ook wel onder vuur gelegen, maar dat ging over zakelijke dingen, dat is toch anders", vindt Bleker, die het niet goed vindt voor de hele politiek. "Er hing rond de formatie al iets dat alles snel moest gebeuren, dat de jonge jongens het wel even snel zouden regelen. Dat was ook al bij de zorgpremie en dat beeld wordt nu opnieuw bevestigd", zegt de oud-politicus.
Voor de onderhandelingen in Brussel over het nieuwe Europese gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB) is het ook niet gunstig dat Verdaas vertrekt. "Maar beter nu dan over vier maanden. Er is nu maar één maand iemand anders geweest", zegt Bleker, die wel positief is over de koers die Verdaas had ingezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.