Home

Nieuws 2147 x bekeken 8 reacties

Argentijnse boeren protesteren

Buenos Aires – Boeren in Argentinië overwegen nieuwe stakingen. Ze willen protesteren tegen de nationalisatie van een activiteitencentrum van één van de vier grote agrarische belangenorganisaties: de Argentijnse plattelandsgemeenschap (SRA).

Volgens de Argentijnse minister van landbouw Norberto Yauhar dienen de boeren niet hun eigen belang, maar een ander verder niet omschreven politiek belang.

Vanuit de regering-Kirchner is altijd gesuggereerd dat de grote boerenorganisaties, die het steevast als 'grootgrondbezitters' betitelt, zelf de macht willen grijpen.
Eerder protesteerden de boeren al tegen de nationalisatie van het omvangrijke Palermo-centrum in Buenos Aires, een soort kermis en plaats waar veeshows gehouden worden, door geen vee meer aan slachterijen te leveren. De regering stelt dat de gronden tegen kunstmatig laag gehouden prijzen aan de SRA zijn verkocht. De boerenleider Eduardo Buzzi heeft gezegd dat dan ook gelijk de grondposities van president Cristina Fernández de Kirchner moeten worden onderzocht.

Laatste reacties

 • fa. de Graaf

  De Argentijnse regering is goed in heffingen en nationaliseren, maar als er dingen geregeld moeten worden horen de burgers niets en ze is ook heel corrupt.

 • Demeter Griend

  Dan zitten wij hier toch maar fijn in ons goed georganiseerde land. Mocht je plannen hebben om te emigreren besef dan dat het in andere landen iets anders werkt bij de overheden. Een grote mond of het niet betalen van steekpenningen wordt soms hard afgestraft !

 • minasblunders1

  Dacht je nu werkelijk dat het hier anders is, Demeter? De corruptie viert hier ook hoogtij. Alleen gieten we er een sausje van 'beschaving' overheen. Dit laagje is echter flinterdun!

 • boerkebrabant

  ja, je ziet het wel met het verbod op de nerstsenhouderij. puur comunisme is het hier!

 • Philips

  Zeker weten demeter een grote mond en ze ( omhooggevallen controleurtjes en andere ambtenarij) nemen je binnen de korste keren te grazen.

 • Noordam2

  in Argentinie waait ook een uiterst linkse ( linke) wind
  je ziet wat er van komt, na een redelijk bemoedigende start inmiddels een dramatische economie

 • broerelex

  @fa.deGraaf en @Noordam2
  Kunnen jullie mij, gezien de geuite kritiek, uitleggen waarom in jullie visie nationaliseren zo slecht is en privatiseren zo goed?

 • koestal

  do,nt cry for me Argentina !

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.