Home

Nieuws 1538 x bekeken

Ambtenaar EZ hint op einde SDE+

's-Hertogenbosch - Het ministerie van Economische Zaken (EZ) oriënteert zich op de vraag wanneer de stimuleringsregeling voor duurzame energie (SDE+) kan worden beëindigd. Dat zegt Martijn Plantinga van het ministerie.

Plantinga nam donderdag in Den Bosch tijdens het ZLTO-congres deel aan een discussie over mestverwerking en de mogelijkheden om mestverwerking en energiewinning te combineren.

Volgens de EZ-ambtenaar wordt op het ministerie hard nagedacht over de manieren waarop de mestverwerking goed van de grond kan komen. Volgens hem is de subsidie via de SDE+-regeling geen duurzame oplossing. "We oriënteren ons op de vraag wanneer we die regeling kunnen afschaffen."

De minister heeft deze week nog de SDE+-regeling verruimd door meer geld beschikbaar te stellen voor ontwikkeling van duurzame energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.