Home

Nieuws 716 x bekeken

Agrarisch bedrijfsleven draagt bij aan Serious Request

Doetinchem - Verschillende bedrijven in de land- en tuinbouw hebben de afgelopen week bijgedragen aan 3FM Serious Request, het radioprogramma dat geld inzamelt om babysterfte in Afrika tegen te gaan.

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina behoort tot de belangrijkste sponsoren van de goededoelenactie. Van de 12,3 miljoen euro die de actie opbracht, werd 288.000 euro namens de zuivelcoöperatie door melkveehouder Maurice Hanegraaf uit Maren-Kessel afgeleverd bij het glazen huis in Enschede.

Daarnaast hielden melkveehouders ook lokaal inzamelingsacties. In Leiden werd door leden van LTO Nederland ruim 6000 euro bij elkaar gebracht. Melkveehouders in de Noordoostpolder doneerden gezamenlijk een bedrag van bijna 3500 euro. Mechanisatiebedrijf Weevers in Marknesse haalde tijdens een showavond ruim 600 euro op. Agrarisch verzekeraar Interpolis doneerde 10.000 euro. Medewerkers van Apollo Vredestein, producent van trekkerbanden, zamelden 30.000 euro in.

Of registreer je om te kunnen reageren.