Home

Nieuws 278 x bekeken

AMI-grondstoffenindex levert iets in

Bonn - De Duitse landbouwgrondstoffenindex heeft in december het record van november prijsgegeven. Deze door landbouwmarktbureau AMI opgestelde graadmeter leverde 1,4 punt in en daalde daarmee naar 150,3.

Volgens AMI was met name de negatieve trend op de vleesvarkensmarkt daarvoor verantwoordelijk. Een algehele ommekeer van de trend ziet het bureau echter niet. In vergelijking met 2011 steeg de index uiteindelijk met 10,5 procent en de vooruitzichten zijn positief, ook voor de vleesvarkensprijzen. Voor wat betreft de melkprijzen voorspelt AMI voor de eerste maanden van 2013 weliswaar een daling, maar dat is normaal voor die tijd van het jaar en de daling zal vermoedelijk ook gematigder uitvallen dan gebruikelijk.

De index is gebaseerd op een mix van in totaal dertien producten, waaronder behalve de genoemde ook een serie akkerbouwgrondstoffen en vleeskuikens, vleesstieren en vaarzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.