Home

Nieuws 1940 x bekeken 9 reacties

ZLTO zet mes in organisatie: 30 procent personeel weg

Den Bosch – De ZLTO gaat het personeelsbestand komende maanden met 30 procent inkrimpen. Deze bezuinigingsoperatie moet begin volgend jaar worden afgerond. De ZLTO heeft nu 186 fulltime-banen.

Het personeel en bestuurlijk kader zijn gisteren ingelicht over de maatregelen. De zuidelijke landbouworganisatie moet vergaand bezuinigen in verband met tegenvallende inkomsten bij enkele van de participaties en bij de adviestak. Daarnaast staan de contributieopbrengsten onder druk als gevolg van het teruglopen van het aantal leden.

Het fonds van NCB Ontwikkeling werd afgelopen jaar 30 miljoen kleiner door slechte beleggingsresultaten. De ZLTO wil desondanks nog wel investeren in mestverwerking.

Bestuur en directie van ZLTO hebben een nieuwe koers uitgezet voor komende jaren. Kern daarvan is de verbinding tussen boeren en liefhebbers van de groene ruimte. ”We vormen zo een platform dat producent en consument met elkaar gaat verbinden”, aldus ZLTO-directeur Lemkes-Straver.

ZLTO gaat ook nieuwe verbindingen aan met andere sectoren zoals chemie, hightech en energie.

Laatste reacties

 • John*

  ???? neergaande spiraal en dat wordt met deze strategie echt niet beter. Inventariseer eerst eens onder eigen leden waar de behoeftes liggen en ga daarmee aan de slag. ZLTO voor de boeren, niet naast of in sommige gevallen tegenover.

 • aarthamstra1

  ZLTO. In de chemie ,Hightech en energie. Hoezo boerenvakbond?????????

 • goco1

  Het fonds van NCB ontwikkeling 30mln kleiner,VION mln-/- 150MLN-/-???
  boeren let op uw zaak.
  Kern van de nieuwe koers , verbinding van boeren en liefhebbers van de groene ruimte leuk verdienmodel voor de boeren.
  Wat een gewauwel

 • joannes

  Slechte beleggings resultaten van 30 mlj, terwijl in het jaarverslag van 2011 nog niets aan de hand was!!! Dat is dan hard gegaan .... http://2011.jaarverslagzlto.nl/FbContent.ashx/Downloads/Bestuursverslag_ZLTO_conform_jaarrekening.pdf
  30 mlj is 1.666€ per lid bij 18000 leden en 157.900€ per medewerker bij 190 medewerkers. Het lijkt mij goed die beleggingsverliezen helder te verantwoorden in het jaarverslag van 2012, want vragen zullen er komen!!! Of.... is een deel; de participatie via Vion in die Schotse Slachterij ?

 • agri2

  Zoals ze gewend zijn gaan ze weer geen dividend uitkeren aan de leden. Nu hebben ze het niet, maar waar al dat geld de voorgaande jaren gebleven is???

 • joannes

  In 2011 ontving het ZLTO 2,7 mlj contributie van in totaal 18000 leden. Die 30 Mlj is dus vergelijkbaar met 11 jaar contributie die in rook is opgegaan! Ik ben benieuwd wie en hoe men dit gaat verantwoorden? De vakbonden zullen die ontslagen ook niet zomaar pikken wanneer ze weten dat de beleggings resultaten de aanleiding zijn.

 • John*

  volgens mij is het 27 mlj contributie...

 • John*

  en vion kunnen ze ook beter in stukken hakken. dan zal het 10 keer efficienter draaien en veel slagvaardiger worden dan dat het nu is. Vanuit een gezonde basis groeien werkt vele malen beter!

 • joannes

  John* hierbij letterlijk uit het jaarverslag pag 4: Financiele resultaten 2011 ZLTO ontving dit jaar € 2,7m netto aan contributie. Ook ditjaar is dit bedrag volledig geherinvesteerd binnen de vereniging. Complete Jaarverslag hierbij: http://2011.jaarverslagzlto.nl/FbContent.ashx/Downloads/ZLTO_jaarrekening_definitief_2011.pdf

  Ik vrees echter dat het niet alleen VION is, maar ook het tuinbouwproject in West Brabant bij de Suikerfabriek

  Daarbij is er: Gebeurtenissen na balansdatum
  Per 1 februari 2012 is mevrouw drs. E.P.J. Lemkes-Straver aangesteld als algemeen directeur van ZLTO.

  De verantwoording wordt dus gegeven de ¨plaatsvervangster¨ ipv de daders!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.