Home

Nieuws 402 x bekeken

Vlaanderen verwacht daling antibioticaverbruik

Brussel - Minister President Kris Peeters van Vlaanderen verwacht dat vanaf volgend jaar ook in Vlaanderen het gebruik van antibiotica in de veehouderij kan dalen. Peeters heeft dat geantwoord op vragen van het parlementslid Tine Eerlingen.

In de commissie Landbouw van het Vlaams Parlement had zij haar ongerustheid geuit over het antibioticaverbruik in Vlaanderen. Uit de jongste rapportages over antibioticaverbruik blijkt dat het verbruik in Vlaanderen nauwelijks daalt. Peeters wijst er op dat er pas sinds dit voorjaar maatregelen zijn genomen in Vlaanderen die vergelijkbaar zijn met het Nederlandse beleid van de afgelopen jaren. Hij verwacht daarom dat het verbruik ook in Vlaanderen zal dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.