Home

Nieuws 3993 x bekeken 5 reacties

Verdaas zet ook in op minder korting voor Nederlands GLB-budget

Den Haag - Staatssecretaris Co Verdaas van landbouw vindt de voorgestelde korting op het Nederlandse budget voor het Europese landbouwbudget van 8,2 procent onevenredig zwaar. Hij gaat daarom bij de Raad van landbouwministers pleiten voor een eerlijkere verdeling van het budget tussen landen.

Hij zet daarmee de ingezette route van zijn voorganger Bleker voort, ondanks het regeerakkoord van het huidige kabinet waarin staat dat het landbouwbudget kan worden verlaagd. Verdaas stemt in met de verplichte vergroening voor 30 procent van het budget, maar wil bij de verplichte vergroeningsmaatregelen wel meer mogelijkheden voor flexibiliteit.

Laatste reacties

 • zanden

  En gaat de Staatssecretaris ook pleiten voor een eerlijker verdeling onderling per land? Immers, 20% van de boeren krijgt 80% van de subsidies. Ook in Nederland.

 • politiek

  subsidies vloeien vooral naar de meer kapitaalkrachtige bedrijven. Rundvee en akkerbouw. Tot soms meer als 150.000 euro per jaar per bedrijf ! Daar mag inderdaad best eens naar gekeken worden.

 • famtillemans1

  tja er zijn ondernemers en ondernemers de mensen die t meeste ontvangen hebben daar voor ondernomen ....als je nu zelf minder krijgt ben je daar zelf bij gwst ...dat is ook marktwerking !!!!!!!!!!!! dus nu zielig doen omdat je minder krijgt als je buurman!!! moet je je afvragen als je wel ondernemer genoeg bent gwst ???!!!

 • famtillemans1

  en de overheid en brussel willen de blijvende boeren steunen en niet de slapende de grootontvangers zijn blijvers neem dat maar van mij aan

 • Mels

  Famtillemans1,wel een erg grote mond voor,vermoedelijk,een van die subsidie ontvangers.Helaas zal ik je meedelen dat ik zeker ondernemer genoeg ben maar simpelweg omdat ik met mijn manier van boeren buiten alle premies en subsidies val,al tien jaar geen cent krijg.Ik wil het niet eens maar het probleem is dat mijn collegas met land wel vangen.We noemen dat oneerlijke concurrentie,niet meer en niet minder.Wie zelf zijn broek niet op kan houden struikelt over zijn riem.Subsidie is niet nodig in NL en nergens trouwens,kijk nou eens wat voor schuren en stallen er gebouwd worden,die werden zonder echt niet gebouwd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.