Home

Nieuws 1615 x bekeken 6 reacties

Verdaas wil herijkte EHS met extra’s

Den Haag - Er komt een kop op de afspraken over de herijkte Ecologische Hoofdstructuur (EHS) zoals die zijn gemaakt in het Natuurakkoord. Dat schrijft staatssecretaris Co Verdaas (natuur) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij wil hiermee iets anders dan premier Mark Rutte, die deze week tijdens het debat over de regeringsverklaring nog sprak over uitvoering van het oorspronkelijke plan van de EHS.

“Het kabinet zet in op een robuuste EHS waarbij de internationale doelen leidend zijn. Dat wil zeggen: een kop op de eerdere afspraken van het natuurakkoord over de herijkte EHS”, schrijft Verdaas. Hiermee wil hij komen tot een robuust netwerk van natuurgebieden. In het regeerakkoord staat dat het kabinet de EHS wil aanleggen. Over de wijze waarop dit zal gebeuren en in welke vorm is onduidelijkheid ontstaan. Voor aanleg van het oorspronkelijke plan lijkt onvoldoende geld beschikbaar.

“Conform het regeerakkoord nemen we meer tijd om de EHS te realiseren, met de ter beschikking staande middelen van Rijk, provincies en derden. Ook is er een maximum aan de jaarlijks te realiseren hectares natuur”, schrijft Verdaas, die in overleg met provincies en andere betrokkenen afspraken wil maken over het tempo, het tijdspad, de begrenzing van de EHS en de inzet van middelen.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  zijn er echt geen belangrijkere dingen te bedenken?

 • Snel

  laten ze `t geld besteden aan `t behoud van koopkracht voor de consument,dit ondersteund de economie,natuur kost geld en brengt ecomisch gezien niks op en wat is `t belangrijkste op dit moment in Nederland.Rutte heeft ook boter op zijn hoofd met deze ommezwaai met een ander kabinet,kiezersbedrog

 • Mels

  Speeltuin NL voor al uw natuurfeestjes incl het laten verdwijnen van de boerenstand.Ik noem em Co Verdwaasd.

 • Ron Green

  Dat je uit de natuur voortkomt, er naar terugkeert en er ondertussen van leeft, heeft niets te maken met hoe je je gedraagt? Gewoon alles kapot spuiten, onkruid, bijen enz. Dan een 'goed product' verkopen voor een lage prijs en iedereen gelukkig. Kortzichtigheid speelt de hoofdrol.

 • joannes

  Precies Ron Green, kortzichtigheid van al die consumenten die het verrekken om een redelijk prijs te betalen voor voedsel wat die zorg krijgt die jij verwacht. Dus... geef het goede voorbeeld en motiveer die consumenten dat de boer ook een normaal inkomen kan verdienen.

 • schoenmakers1

  ik hoop niet dat het ooit zover komt dat ik biologisch rotszooi moet eten, liever de gezonde producten uit de reguliere landbouw

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.