Home

Nieuws 915 x bekeken 1 reactie

Verdaas: Europees verbod pelsdierhouderij kansloos

Den Haag – Staatssecretaris van landbouw Co Verdaas vindt het instellen van een Europees verbod op het fokken van dieren voor hun pels een kansloze missie. Dat zei hij in reactie op een motie van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

“Er is in Europa geen draagvlak voor een verbod op pelsdierhouderij”, aldus Verdaas. Hij wil zich wel gaan inzetten voor het verbeteren van het dierenwelzijn en duurzaamheid in de pelsdierhouderij, maar een verbod is volgens hem niet haalbaar. Ouwehand vraagt zich openlijk af of hij dan de derde bewindspersoon wordt die een aangenomen motie voor een Europees verbod op nertsenhouderij niet gaat uitvoeren.

Eén reactie

  • Buurman

    Wanneer in Europa niet diervriendelijk pelsdieren worden gehouden kunnen ze beter in Nederland op een diervriendelijke manier worden gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.