Home

Nieuws 1834 x bekeken

LTO’s bundelen mestverwerkingsloket

Den Bosch – LTO Noord gaat zich aansluiten bij het Projectbureau Lokale Mestverwerking (PLMV) van ZLTO en LLTB. Gezamenlijk willen zij kennis over mestverwerking delen en een loket opzetten waar leden terecht kunnen voor informatie en ondersteuning.

Frits Mandersloot, teamcoördinator Dierlijk bij LTO Nederland: “We willen vooral samen optrekken om onze leden beter van informatie te kunnen voorzien. Het PLMV heeft hier al meer ervaring mee, dus waarom zou LTO Noord dan het wiel opnieuw uitvinden. Het mestdossier is een onderwerp wat we op landelijk niveau binnen LTO Nederland oppakken. Ook in de uitvoering van het dossier naar de leden toe, willen we nu zoveel mogelijk gezamenlijk optrekken.”

Eind 2011 richtte ZLTO en LLTB het projectbureau voor lokale mestverwerkingsinitiatieven op. Agrifirm, Mestac en Mestbank participeren in het bureau. Sinds de oprichting heeft de PLMV enkele studies uitgevoerd naar verdienmodellen van mestverwerking en ervaring opgedaan met vergunningsaanvragen. Het PLMV ondersteunt mestverwerkingsprojecten bij het realiseren van de plannen en wil lokale mestverwerkingsinitiatieven ondersteunen. Het projectbureau bestaat uit acht specialisten. Dit team wordt op termijn uitgebreid met deskundigen van LTO Noord.

Of registreer je om te kunnen reageren.