Home

Nieuws 2608 x bekeken 6 reacties

LTO: GLB een jaar uitstellen

Den Haag - De invoering van het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid moet worden opgeschoven naar 1 januari 2015. Dat vindt LTO Nederland.

"Nu er binnen afzienbare tijd geen akkoord mogelijk lijkt over de Europese begroting 2014-2020 is er geen andere optie dan het nieuwe GLB  een jaar uit te stellen", zegt  voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

LTO Nederland is teleurgesteld over de mislukte top en had liever nu een besluit gezien over het toekomstige EU-budget, zodat de invoering van een nieuw Europees landbouwbeleid kan worden voorbereid. Maat: "Het is belangrijk dat dit beleid op een goede en praktische manier wordt ingevoerd. Daar is tijd voor nodig. Liever een evenwichtige besluitvorming en een degelijke voorbereiding dan haastwerk met de kans op brokken."

Christel Labee

Laatste reacties

 • politiek

  Diep triest is het zoals LTO omgaat met de echte boerenbelangen. Zelf hebben ze geen duurzame planvorming en ze staan volledig onder druk en beheer van de (agro-)industrie. Ze weten nog niet eens wat er allemaal gebeurd in agrarisch Nederland getuige de laatste praktijken met Bio-vergisters en bij AH aan die ronde tavel is men ook spraakloos. Hopenlijk heeft Co Verdaas (en Rutte) dat wel in de gaten en trekt hij zijn eigen plan ten gunste van de boeren en niet van die grote agroindustrie. Die Nederlandse agroindustrie die dus nu ook al volop aan het investeren is ( of heeft proberen te doen) in het buitenland. Dat doen ze echt niet voor belang van de Nederlandse boer .
  Belangen grote agro-industrie zijn komen te vallen onder economische zaken en boerenbelang is elders onder verdeeld. Nu de boerenbelang-behartigers dus nog uitsplitsen wie voor de boeren zijn en wie voor die agro-idustrie. !

 • jrboer

  volgens mij heeft politiek geen kaas gegeten van politiek (of van wat dan ook zo te lezen...)

 • Evie

  ben het niet vaak eens met politiek maar deze keer heeft hij een spijker geraakt,niet dat Rutte voor de boeren enig belang zal bedingen, er zal eerst wel honger moeten komen eerdat men Voedselzekerheid weer belangrijk vindt

 • Zents beheer

  Hierom heb ik dus mijn LTO lidmaatschap opgezegd : we melken geen koeien en hebben geen akkerbouw, dus geen premie's, toeslagen of weet ik wat voor steun.
  Ik mis al jaren stellingname en visie als het gaat om zaken die mij aangaan als ondernemer in de zg. intesieve veehouderij.
  Ik heb ook geen tweede tak, de beste tweede tak voor mij is de eerste nog beter doen.
  Dus toch maar sectorale belangenbehartiging .

 • aarthamstra1

  jrboer ,hoe zit het dan. Als de agro-industrie (ZLTO) mega stallen bouwt over de gehele wereld en hier de boer laat barsten. als hij geen toegevoegde waarde meer heeft. Is dat wat bedoeld word met de coóperatieve gedachte goed.
  Het zijn mutinationals als VION die lak hebben aan de wereld armoede,onderdrukking, kinderarbeid, Erger zij zijn het die het met hun heb zucht in stand houden , onder andere door het dumpen van onze overproductie in ontwikkelingslanden. Met als gevolg dat boeren daar aan kapot gaan.
  LTO wil nog meeer productie nog meeer dumpen,

 • poldes

  Het glb van de afgelopen 20 jaren;heeft per inwoner minder gekost dan;de 20jaren daar aan voorafgaande.
  Mede hierdoor is dit beleid van boeren rechtstreeks inkomensondersteunend
  verantwoord.
  Het nieuwe glb moet voor betrokkene beter zijn als het huidige.
  als je zegt dat een jaar uitstel zo gek nog niet is;dan draag je niet bij aan een beter .
  als je weet dat je voorman van een boeren club bent,is uitstel in deze geen oplossing/vervetering.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.