Home

Nieuws 910 x bekeken 2 reacties

Gemeente Amsterdam blijft Boerderijeducatie financieren

Amsterdam – Boerderijeducatie Amsterdam krijgt in 2013 25.000 euro subsidie van de gemeente. De gemeenteraad nam de motie hiervoor donderdag unaniem aan. De agrarische natuurvereniging Water, Land & Dijken, die achter Boerderijeducatie Amsterdam zit, is zeer blij met de subsidie.

De afgelopen maanden was het onduidelijk of de gemeente het project zou blijven subsidiëren. Want ondanks inmiddels verworven externe financiers is subsidie nog steeds essentieel voor het voortbestaan van de boerderijeducatie. Onder andere GroenLinks en de Partij voor de Dieren sprong op de bres voor het project.

Schoolklassen kunnen via Boerderijeducatie Amsterdam op bezoek bij een boerderij, zodat kinderen kunnen zien waar hun eten eigenlijk vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Eerst krijgen de kinderen les op school over voedselproductie, vervolgens mogen ze zelf een half dagje meehelpen op de boerderij. Jaarlijks nemen ongeveer 150 schoolklassen deel aan het project.

Laatste reacties

  • politiek

    GroenLinks en de Partij voor de Dieren springen op de bres voor behoud project Boerderijeducatie. Ik mag aannemen dat het CDA en de belangenorganisaties boeren zoals vakbonden en (Z)LTO ook bijdrage en inspannigen leveren en niet alleen maar liggen te kankeren op de burgers en consumenten !

  • boeraad

    mooi resultaat Sjaak!

Of registreer je om te kunnen reageren.