Home

Nieuws 484 x bekeken

Fosforfabriek Thermphos definitief failliet

Vlissingen - Fosforfabriek Thermphos uit Vlissingen door de rechtbank in Breda definitief failliet verklaard. Het faillissement was vorige week aangevraagd, nadat het bedrijf al anderhalve maand in een fase van uitstel van betaling zat. Directeur Rob de Ruiter is aangeslagen, zo stelt hij in een persverklaring.

Bij het bedrijf, dat onder meer kunstmest maakt, werken 450 mensen. Het grootste deel is gevraagd te blijven werken tot er een investeerder is gevonden die kan zorgen voor een doorstart. Het betreft de laatste fosforfabriek van Europa. De branche leidt onder goedkope importen uit met name Kazachstan.
Curator Steven van Boven spreekt van serieuze interesse van verschillende investeerders, van wie een aantal zogenoemde indicatieve biedingen heeft gedaan. Hij hoopt de verkoop eind van dit jaar rond te krijgen. Als geen investeerder bereid is tot het opkopen van het bedrijf kan het de overheid mogelijk honderden miljoenen kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.