Home

Nieuws 2140 x bekeken

Eurotier dit jaar opnieuw flink groter

Hannover - De tweejaarlijkse veehouderijbeurs Eurotier breekt dit jaar opnieuw records. Volgens organisator Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) komen volgende week 2.245 standhouders uit 51 landen aan de start in de Nedersaksische hoofdstad Hannover.

Ten opzichte van de laatste beurs in 2010 is daarmee qua aantal exposanten sprake van een groei met 25 procent. De nettobeursoppervlakte groeit naar 25 hectare. Dat is 30 procent meer dan twee jaar geleden.

DLG verwacht 160.000 bezoekers tegen 145.000 in 2010. Onder de buitenlandse standhouders is Nederland koploper met 197 Eurotier-deelnemers, gevolgd door Frankrijk met 135. China neemt de 3e plaats in met 97 standhouders. In totaal komt 47 procent van het aantal standhouders van buiten de Bondsrepubliek. Dat is ook aanzienlijk meer dan nog in 2010, aldus de DLG. Op de Eurotier 2012 komen speciaal dierenwelzijn en veterinaire gezondheid onder de aandacht. Daarnaast wordt er sterk gefocust op de ontwikkelingen op het gebied van bio-energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.