Home

Nieuws 728 x bekeken

EU-ministers willen alternatieve vergroening toestaan

Brussel – Onder de EU-landbouwministers bestaat grote overeenstemming over het toestaan van alternatieve vergroeningsmaatregelen.

Dat bleek woensdag tijdens een vergadering in Brussel. Deze moeten gelijkwaardig zijn aan de plannen van eurocommissaris Dacian Ciolos.

Tegelijkertijd maken veel lidstaten zich zorgen over het risico op dubbele betalingen. Boeren die steun ontvangen voor agromilieumaatregelen zouden namelijk per definitie voor de vergroeningspremie in aanmerking komen. Afgesproken is dat nader wordt uitgewerkt hoe dit kan worden voorkomen.

Staatssecretaris Co Verdaas liet zijn collega’s weten dat het Nederlandse parlement tegen de voorgestelde koppeling van basispremie en vergroening is. Vorige week werd namelijk een motie met die strekking van SGP en PVV aangenomen. Zelf is Verdaas wel voorstander van die koppeling, zo zei hij onlangs in de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.