Home

Nieuws 2255 x bekeken 4 reacties

Drukke ochtendspits door acties boeren

Rijswijk - De ochtendspits in Limburg zal maandag last hebben van actievoerende Duitse boeren, verwacht Rijkswaterstaat. Er kan hinder zijn op de A73, de A2 en de A76.

Zo'n 250 voertuigen gaan met een slakkengangetje over de Limburgse wegen, op weg naar Brussel. Ze komen in Noord-Limburg Nederland binnen, rijden tot Roermond over provinciale wegen en zullen daarna via de snelwegen richting de Belgische grens bij Stein rijden. De boeren protesteren tegen het Europese landbouwbeleid. Ook de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en de Dutch Dairymen Board hebben aangekondigd aan de actie deel te nemen.

Laatste reacties

 • politiek

  Als de NMV slim is gaan ze op de terug weg nog even langs de RABO. Mogelijk kunnen ze evenueel behaalde winst zelf behouden en kunnen (moeten) ze er weer een stuk stal bijbouwen. Het gevaar bestaat nartuurlijk ook dat de RABO van mening dat het veel verstandiger is dat kapitaal te investeren in het buitenland. CHINA en de Oekraine zijn de laatste tijd interessant aan het worden om daar Nederlands kapitaal naar toe te brengen. Door de winst in Brussel kunnen ze hier wel wat meer rente betalen. En uiteraard, dat investeren in China en de Oekrainen doen we als bank ook weer ten voordele van de boeren maar dat snappen ze wel.

 • joopi

  doen we als bank ? U is bankmedewerker? Ik hoop het niet, dat er zulke figuren als u bij een bank lopen

 • agratax2

  Deze boeren actie doet je vermoeden dat de melkprijs op de Brusselse burelen wordt vast gesteld. Niets is minder waar als ik de commentaren van de boeren voormannen lees. De markt bepaalt de prijs. De plaats waar koper en verkoper elkaar treffen en daar kan indien het bod lager is dan de vraag een leuke prijs worden bedongen. Dit hebben de boeren steeds voor ogen gehad, maar helaas hadden ze nog meer behoefte aan productie verhoging om zo hun eigen prijs onder uit te laten gaan. Ze kicken zelfs zo erg op PRODUCTIE dat ze blij zijn nu het quotum afloopt over enkele jaren, eindelijk ongeremd de productie opvoeren tot ze er bij neer vallen. Nu dat neer vallen al dreigt voor het einde quotum moet de bureaucratie in grijpen. Ik wacht op het moment dat de landbouw de keuze maakt tussen terug onder de vleugels van de politiek of de wereld markt aanbidden met alle risico's van die. Dit twee sporen beleid is voor de mensheid niet te begrijpen en kan alleen maar leiden tot onbegrip.

 • joannes

  Het is zoals in de natuur, eerst moet iets hard groeien om vervolgens met een herfst en een winter te sorteren wie voldoende kracht heeft om te blijven voor een volgend jaar. En het contrast is natuurlijk groot aan de ene kant die Bank en de adviseurs die adviseren toch vooral te investeren in schaalvergroting omdat zuivelconsumptie 2 % groeit per jaar wereldwijd en aan die ander kant de crisis en de afbouw van het Brusselse agrarische beleid. Nu is EU niet de meest geschikte plek voor de wereld zuivel productie denk ik. Ten eerste het transport maar vooral; nergens is de omgeving tot en met politiek zo vijandig tegen boeren met regelgeving en opinie.

Of registreer je om te kunnen reageren.