Home

Nieuws 1638 x bekeken 2 reacties

Dip in bouw nieuwe biogasinstallaties Duitsland

Hannover - In 2013 zullen er slechts 285 nieuwe biogasinstallaties in Duitsland bijkomen. Dat is fors minder dan de 1.310 biogasinstallaties die in 2011 werden geplaatst.

Dat meldde de Duitse biogasvereniging (Fachverband Biogas) op een persconferentie op de veehouderijbeurs Eurotier in Hannover.

In totaal telt Duitsland nu 7.848 biogasinstallaties. In 2013 komt het totaal dan uit op 3.193. Volgens de directeur van Fachverband Biogas, Claudio Costa de Gomez zal het aantal nieuwe installaties dit jaar uitkomen op 269.

''De dip die we in 2012 en 2013 zien ten opzichte van vorig jaar heeft te maken met de onzekere markt waarin we ons op dit moment bevinden. De grondstoffen zijn duur en de financiering vanuit de overheid is ook onzeker voor de komende jaren. Ondernemers gaan nu niet honderdduizenden euro's investeren'', aldus Gomez.

Volgens de Duitse biogasvereniging is er nog veel te verbeteren in de huidige installaties. Ook kan er nog veel verbeterd worden in de samenwerking met de 900 stroomleveranciers in Duitsland, maar volgens de biogasvereniging is innovatie is deze moeilijke tijden lastig. ''We hebben eerst een stabiele markt nodig voordat we de biogasinstallaties kunnen verbeteren. Daarnaast moeten we kijken of de export van biogas rendabeler kunnen maken. De thuismarkt Duitsland is goed, maar ook de vraag naar biogas in landen buiten Europa is groot. Alleen zijn de importheffingen vaak een probleem'. Volgens Gomez heeft de hernieuwbare-energiewet (EEG 2012) de ondernemers ook geen goed gedaan. ''De aangepaste wet is 1 januari 2012 in werking getreden en stelt bijvoorbeeld extra eisen wat betreft afdekking van de installatie."

Het thema biogas is een groot onderdeel van de beurs Eurotier en heeft een aantal eigen hallen genaamd BioEnergy Decentral 2012.

Laatste reacties

  • Boomborg1@hotmail.com

    zijn er nog altijd 285 teveel!!!!

  • martensDLD

    nog labg niet genoeg,we moeten eerst structueel meer voor onze produckten krijgen en niet alleen kijken naar jaar 2011-2012 maar voor vele jaren meer!
    Dus nog meer vergisters tot er echt krapte op de voedsel markt komt!
    Groeten uit Niedersachsen Duitsland

Of registreer je om te kunnen reageren.