Home

Nieuws 483 x bekeken 2 reacties

D66 wil gegevens Ctgb openbaar

Den Haag - D66 wil dat alle studies naar gewasbeschermingsmiddelen die het Ctgb heeft gebruikt als onderbouwing voor de toelating van middelen, openbaar worden.

D66-Kamerlid Gerard Schouw vraagt vandaag via een motie de regering dit te regelen. Schouw vindt dat we in een open samenleving leven en dat het van belang is dat deze informatie openbaar is. Eerder gaf staatssecretaris Henk Bleker aan dat deze informatie niet toegankelijk uit concurrentie-oogpunt. De maatschappij is volgens Schouw gebaat bij openbaarheid van deze gegevens.

Laatste reacties

  • Boomkesboer

    tuurlijk is de bevolking daar niet bij gebaat waarom wel, er zitten altijd van die paniekzaaies bij die weer voor een hoop bombarie zorgen en wat het bedrijfsleven weer op extra kosten gaat jagenwat de uiteindelijke gebruiker meer moet gaan betalen en die niet door kan rekenen aan de uiteindelijke consument. dus werkt dit kostprijsverhogend.....Punt.

  • agratax2

    Schouw wenst openbaarheid van stukken die de industrie alleen heeft geleverd onder embargo om toelating te verkrijgen. Als de onderzoeken openbaar moeten zijn, dan zou de industrie wel eens kunnen stoppen met toelating aanvragen. Dit komt nog landbouw nog milieu ten goede en wat moeten de Kamerleden, leken op gebied van GBM met die stapels papier. Hopen ze op een onkosten vergoeding van de overheid om de stukken nog eens te laten onderzoeken door hun eigen partij commissies omdat ze de overheid (Ctgb) wantrouwt?

Of registreer je om te kunnen reageren.