Home

Nieuws 456 x bekeken 3 reacties

Borg nieuwe Eurocommissaris Consumentenbescherming

Brussel - Tonio Borg volgt de afgetreden Eurocommissaris John Dalli op als commissiaris van Gezondheidszorg en Consumentenbescherming.

Borg haalde in het Europees Parlement met 386 stemmen voor, 281 stemmen tegen en 28 onthoudingen een meerderheid. De aanstelling van Borg moet nog worden afgerond door de Europese Raad. Dalli trad in oktober af na een fraudezaak met tabak. Borg is tevens vice-premier van Malta.

Laatste reacties

  • politiek

    Een zeer belangrijke verantwoording heeft die Commissaris. Het Directoraat-Generaal Gezondheid en Consumentenbescherming van de Europese Commissie geeft immers beantwoording bij vragen over (on)juiste manieren van werkwijze van lidstaten. Advisering en beantwoording gebeurd prima met verwijzing dat bewuste lidstaat verplicht is inzake openstaande vragen duidelijkheid openheid en tansparantie te brengen. Het gaat immers over Consumentenbescherming en dus gezondheid mensen. Economisch en financieel belang van de Staat is dan niet meer maatgevend. Lidstaat Nederland behoort nog duidelijkheid te brengen inzake het ,,zoekraken,, van uitslagen onderzoeken voedselveiligheid ( hormonen in vlees) en waarom er in Nederland gebruik gemaakt wordt van niet gevalieerde onderzoekmethodens. Niet alleen raken de uitslagen hormoongebruik zoek maar ook briefwisselingen met Brussel over genoemde zaak en of Brussel kenbaar is gemaakt dat hormoongebruik jarenlang op duizenden bedrijven in Nederland. Blijft Nederland wederom in gebreke dan ligt vraagstelling open bij de Europese Ombudsman omdat volledige correcte melding van hormoongebruik verplicht is bij de Europese Commissie . Die behoort te handelen conform Europese Richtlijnen en Beschikkingen als er lidstaten zijn met hormoongebruik in de veehouderij.

  • denker123

    Politiek u bent een papieren tijger,kom dan met bewijzen van illegaal hormoon gebruik,in plaats van veehouders vals te beschuldigen.

  • politiek

    Beste denker123, Sorry hoor maar heb ik ergens gesteld dat het illigaal hormoongebruik veehouderij is ?. Dat is niet aan mij om daar een oordeel over te geven. Wel heb ik gesteld dat onderzoek er naar wijst jarenlang op duizenden veehouderij bedrijven. Juist omdat het over voedselveiligheid en volksgezondheid gaat zouden dit heel gewone vragen moeten zijn. Wat weerhoud het Ministerie ( NVWA) ervan om niet gewoon antwoord te geven vraag ik me af. Vraagstelling werkwijze Nederland bij hormoongebruik veehouderij bij Europese Commissie is inmiddels gebeurd. Nu dus weer in afwachting van beantwoording door Nederland. ( het hormoongebruik wordt overigens niet ontkend) Beste denker123, Ik ga ervan uit dat ik heel gewone eerlijke vragen heb gesteld. Dat men moeite heeft met beantwoording verbaast mij ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.